אתם רוצים לצאת לדרך עם עסק משלכם, אבל בוחרים לערב בו עוד כמה שותפים שיהיו אחראיים על כל מיני תתי תחומים בו? הסיטואציה הזו מלווה אנשים רבים, ואם גם אתם נמנים איתם – הסכם שותפות מוגבלות הוא הסכם שבהחלט כדאי מאוד שתכירו. הנה כמה פרטים חשובים על הסכם שותפות מוגבלת שבוודאי יוכלו לעשות לכם סדר, ולהוציא אתכם לדרך עם כמה שיותר ביטחון ושקט נפשי.
מהו הסכם שותפות מוגבלת?
הסכם שותפות מוגבלת הוא הסכם שהמטרה שלו היא לייצר חוזה ברור בין השותפים השונים, ולתחום את תחומי האחריות של כל אחד ואחד מהם. בהתאם לתחומי האחריות, מצומצמים או נרחבים ככל שיהיו, ניתן יהיה לקבוע גם את היקף ההשקעה הכספית שתתקיים על ידי כל אחד ואחד מהשותפים.
ההסכם בא במטרה להגדיר בצורה מפורטת על מה אחראי כל שותף שלוקח חלק בעסק, על מנת למנוע אי הבנות בהמשך.
האם הסכם שותפות מוגבלת מנוסח על ידי גורם מקצועי?
על מנת לייצר הסכם שותפות מוגבלת שאכן יוכל להיות לו תוקף חוקי ומשפטי, מומלץ לנסח אותו ביחד עם איש מקצוע מתחום עריכת הדין, לדוגמה. יצירת הסכם שותפות מוגבלת ללא ליווי מקצועי עלולה להוביל לכדי יצירת מסמך שאין לו שום תוקף, ולכן לא ניתן יהיה להשתמש בו במידת הצורך.
מה עושים כאשר לא נחתם הסכם שותפות מוגבלת?
במקרים שבהם לא התקיימה חתימה על הסכם שותפות מוגבלת, ובין הצדדים השותפים עולות כל מיני מחלוקות ואי הסכמות – ניתן יהיה לגשת להליכי יישוב סכסוכים כמו גישור או בוררות לצורך מציאת פתרון הולם לעניין. בכל מקרה, מומלץ להימנע ממצבים כאלו מראש ולהקפיד על חתימת ההסכם בשלב כמה שיותר מוקדם.